Orientálna omeleta
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
- Kuchyňa: Iná
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Orientálna omeleta
Ingrediencie
- 4 lyžica oleja
- 2 ks červené cibule
- 1 lyžička mletej rímskej rasce
- 1 lyžička mletého koriandru
- 1 lyžička mletej kurkumy
- 6 ks paradajok
- 6 ks vajec
- soľ
Postup
Krok 1
Paradajky ošúpeme, odstránime šťavu a jadierka a pokrájame na kocky.
Krok 2
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú červenú cibuľu.
Krok 3
Pridáme rímsku rascu, koriander, kurkumu a premiešame.
Krok 4
Pridáme na kocky pokrájané paradajky a miešame, redukujeme, do zhustnutia.
Krok 5
Zalejeme rozšľahanými vajcami so soľou.
Krok 6
Nemiešame, len lyžicou na niekoľkých miestach mierne posunieme paradajkový základ. Prikryjeme a necháme vajcia stuhnúť. V arabských krajinách sa pripravuje v tajine - špeciálnom keramickom hrnci s kónickou pokrievkou.
Krok 7
Omeleta sa začne pripravovať v kovovej panvici až do zredukovania paradajok.
Krok 8
Až potom sa obsah panvice preloží do tajine, zaleje vajcami, prikryje a vajcia sa nechajú stuhnúť.