Šúľance s makom
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Múčniky
- Čas prípravy : 30 min.
- Celkový čas : 40 min.
Popis
Slovenské jedlo tak ako ho poznáme. Pripravte si obed na sladko v podobe zemiakových šúľancov s makom.
Ingrediencie
- 700 g zemiakov uvarených v šupke
- 2 ks vajcia
- 300 g hladkej múky
- štipka soli
- 125 g masla
- 100 g zomletého maku
- 100 g práškového cukru
Postup
Krok 1
Zemiaky pretlačíme alebo pomelieme, pridáme vajcia, múku a soľ a vypracujeme cesto. Z cesta urobíme šúľky hrubé asi 2 cm a tie nakrájame na asi 1,5 cm dlhé valčeky. Z valčekov tvarujeme šúľance, ktoré uvaríme v osolenej vode. Uvarené šúľance posypeme makom, cukrom a zalejeme roztopeným maslom. Premiešame.