Pasta podľa Davida Rocca
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Cestoviny
Ingrediencie
- 4 lyžice olivového oleja, 4 lyžice ružovej vody, 1/2 šálky drvených pistácií, 100 g ricotty, 1 šálku (2,5 dl) postrúhaného parmezánu, 1/2 šálky mlieka, 1 lyžicu (cca 15 g) masla, štipku šafranu, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 1 balenie cestovín typu tagliatelle alebo spätzle.
Postup
Krok 1
Cestoviny dáme variť do osolenej vody. Do hlbokej panvice dáme olivový olej a ružovú vodu. Zahrejeme, pridáme drvené pistácie, šafran, parmezán, mlieko, maslo, ricottu a miešame, až vznikne homogénna omáčka. Odstavíme z ohňa. Uvarené cestoviny scedíme, pridáme do omáčky, pridáme petržlenovú vňať a premiešame.