Americký chocolate cake (Brownies)
2018-03-02- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Kuchyňa: Severomerická
Popis
Známy recept z americkej kuchyne na extra čokoládový koláč. Brownies je pochúťka plná čokolády.
Ingrediencie
- 225 g tmavej čokolády (obsah kakaa najmenej 50%)
- 140 g masla
- 210 g cukru
- 4 ks vajcia
- 4 lyžica polohrubej múky
- 4 lyžica kakaového prášku
- 1.5 lyžička kypriaceho prášku
- 1 ks vanilkový cukor (alebo 1 lyžičku vanilkového extraktu)
- 4 lyžica pochúťkovej smotany
- 1.6 dl smotany na šľahanie
- 260 g tmavej čokolády (obsah kakaa najmenej 50%).
Postup
Krok 1
Rúru predhrejeme na 180°C. Vo vodnom kúpeli roztopíme, za stáleho miešania, maslo a čokoládu polámanú na kúsky. V miske zmiešajte vajíčka, múku, kakao, práčok do pečiva, vanilkového cukru a smotanu. Za stáleho miešania pridáme roztopené maslo s čokoládou.
Krok 2
Tortovú formu (s priemerom asi 25 cm), vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie. Cesto vylejeme do formy. Pečte pri teplote 180°C asi 50 minút. Koláč necháme vychladnúť, vyberieme z formy a prekrojíme na dva pláty.
Krok 3
Tretinu krému natrieme medzi pláty a 2/3 na vrch a po bokoch. Tortu necháme v chladničke stuhnúť. Podáva sa však „zohriata“ na izbovú teplotu, aby krém nebol príliš tuhý.