Králik pečený na masle

2018-03-10
  • Králik pečený na masle
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 50 min.
  • Celkový čas : 65 min.

Popis

Králik na prírodný spôsob, tak ako ho máte najradšej. Môžeme podávať posypané čerstvými bylinkami.

Ingrediencie

  • 800 g zadnej časti králika (chrbát, stehná)
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžička rasce
  • 3 lyžica masla

Postup

Krok 1

Očistený, umytý, čiastočne odblanený chrbát a stehná sa osolia a posypú rascou. (Pri použití celého králika sa predná časť odsekne a pozdĺž rozsekne a zadná časť sa odblaní.) Upravený králik sa vloží do pekáča, podleje vodou, potrie časťou roztopeného masla a pod pokrývkou sa podusí. Čiastočne podusený králik sa odkryje, vloží do rúry a pečie sa domäkka.

Krok 2

Počas pečenia sa králik obracia, polieva vlastnou šťavou a potiera roztopeným maslom, podľa potreby dolieva vodou, aby sa maslo neprepálilo a mäso nevysušilo. (Ak sa pečie celý králik, predná časť sa skôr upečie domäkka, preto sa vopred vyberie.) Upečené mäso sa vloží do nádoby a udržiava v teple. Šťava sa doleje potrebným množstvom vody alebo sa odvarí na potrebné množstvo. Počas varenia sa podľa potreby osolí, precedí a pridá sa zvyšok masla. Pri pečení celého králika sa podáva časť zadného a časť predného mäsa (v pomere 2:1) a podleje šťavou.

Krok 3

Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 4365
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

4366

Podobné recepty:
  • Srnčí chrbát s hruškami

    Srnčí chrbát s hruškami

  • Plnené srnčie filé na rošte

    Plnené srnčie filé na rošte

  • Nákyp z diviny

    Nákyp z diviny

kuk