Rizoto z králika v papilote
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Králik
Ingrediencie
- 700 g králičích stehien, 150 g cibule, 2 lyžice masti, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 150 g čerstvých šampiňónov, maslo, 150 g šunky, 50 g konzervovaného hrášku, 250 g uvarenej ryže, 150 g tvrdého syra.
Postup
Krok 1
Vykostené, očistené, umyté, odblanené stehná sa nakrájajú na drobnejšie kocky. Nadrobno nakrájaná cibuľa sa spení na masti, pridá sa pripravené mäso, osolí, okorení sa a opraží. K opraženému mäsu s cibuľou sa pridajú na plátky nakrájané šampiňóny, maslo, na kocky nakrájaná šunka a krátko sa podusí. Nakoniec sa pridá uvarená ryža, scedený hrášok, premieša, vloží sa do pripravenej papiloty, posype strúhaným syrom, uzavrie a dá do rúry piecť. Vhodná príloha: rôzne druhy zeleninových šalátov.