Grilované krídelka „buffalo“
2019-04-03- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 25 min.
- Celkový čas : 25 min.
Popis
Grilované krídelka „buffalo“ na americký spôsob - zaujímavé jedlo pre gurmánov.
Ingrediencie
- 1 kg kuracích krídeliek
- 2 lyžica hladkej múky
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
- 2 lyžica kečupu (môže byť pálivý)
- 1 dl sladkej čili omáčky (alebo štipľavej čili omáčky, prípadne aj s tabascom)
- 1 lyžica kvalitnej sójovej omáčky
- 125 g masla
- 1 dl tmavého vínneho octu
- 2 lyžica hnedého cukru
- 4 strúčik cesnaku
Postup
Krok 1
Krídelká v kĺbikoch rozdelíme na tri časti. Konce (letky) nepoužijeme.
Krok 2
Posypeme ich hladkou múkou, soľou, korením a premiešame.
Krok 3
Pridáme dve lyžice kečupu (môže byť pálivý) a znova premiešame.
Krok 4
Odložíme do chladničky na 30 minút.
Krok 5
Grilovacia omáčka: na zohriatu panvicu nalejeme vínny ocot. Keď začne vrieť, pridáme čili omáčku, cukor, nadrobno pokrájaný, alebo prelisovaný cesnak a premiešame. Pridáme sójovú omáčku, maslo a miešame až sa maslo rozpustí.
Krok 6
Odstavíme z ohňa. Teraz môžeme pridať tabasco. Krídelká ugrilujeme do mäkka. Ugrilované krídelká preložíme do misy a zalejeme omáčkou. Premiešame a krídelká dáme znova na gril.
Krok 7
Približne 10 minút stačí na to, aby omáčka na krídelkách vyschla. Podávame.