Syrová roláda III
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo , Studená kuchyňa, údeniny , Iné
Ingrediencie
- 300 g eidamu, 200 g šunky, 50 g kyslej uhorky, 3 vajcia, 30 g kapie, 150 g smotanového syra, 50 g masla, 10 g cibule, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Smotanový syr vymiešame s maslom, soľou a nadrobno posekanou cibuľou. Pätinu zmesi odložíme nabok na ozdobenie rolády. Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme, pokrájame na štvrtiny, šunku, uhorku a kapiu na malé hranolčeky. Časť pokrájanej kapie odložíme na ozdobu. Eidam vložíme do mikroténového vrecka, dobre uzavrieme a ponoríme do horúcej vody. Keď syr zmäkne, rozvaľkáme ho do tvaru obdĺžnika, hrubého asi 0,5 cm. Vyvaľkaný syrový plát rovnomerne potrieme vymiešaným smotanovým syrom, navrch poukladáme pokrájanú šunku, vajcia, kapiu a uhorku. Všetko zľahka osolíme a okoreníme a potom plát syra pevne zvinieme. Roládu zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky. Pred podávaním ju dozdobíme pomocou mikroténového vrecka s odstrihnutým rožkom odloženou syrovou zmesou, kúskami kapie a lístkami petržlenovej vňate.