Uzbecký lagman
2016-05-30- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 300 g jahňacie mäsa
- 2 cibule
- 2 červené papriky
- 1 mrkvu
- 200 g zelenej fazuľky
- 5 strúčikov cesnaku
- vetvičku kôpru
- vetvičku bazalky
- vetvičku koriandru
- 4 oleja
- menší kúsok baranieho loju
- 2 zemiaky
- lyžičku rasce
- lyžičku zrniek koriandru
- 4 paradajky
- 1/2 zelenej (čínskej) reďkovky (môže byť aj červená
- alebo biela reďkev)
- menší kúsok okrúhlice.
Postup
Krok 1
Do horúceho oleja dáme pokrájaný baraní loj (pre vôňu). Opražený loj odstránime. Pridáme na kocky pokrájané mäso a keď zbelie, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a premiešame. Keď sa cibuľa sfarbí do svetlo hneda pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, papriku, reďkovku a okrúhlicu. Miešame a smažíme dovtedy, až sa začne oddeľovať tuk. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, na kocky pokrájané ošúpané paradajky a pokrájanú zelenú fazuľku. Premiešame. Rascu a semienka koriandru rozdrvíme v mažiari a pridáme do jedla. Premiešame a podlejem menším množstvom vriacej vody. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, privedieme do varu. Ak vznikne na povrchu pena, tú odstránime. Pridáme vetvičku koriandru, bazalku, soľ. Zoslabíme oheň, prikryjeme a dusíme až je mäso mäkké (približne hodinu). Podľa potreby podlievame vriacou vodou. Po dovarení odstránime z jedla vetvičku koriandru a bazalky. Podávame s cestovinou. Porciu lagmanu dáme na cestoviny v tanieri a posypeme nadrobno pokrájaným kôprom, prípadne inou zelenou vňaťou.