Uzbecký lagman

2016-05-30
  • Uzbecký lagman

    Ingrediencie

    • 300 g jahňacie mäsa
    • 2 cibule
    • 2 červené papriky
    • 1 mrkvu
    • 200 g zelenej fazuľky
    • 5 strúčikov cesnaku
    • vetvičku kôpru
    • vetvičku bazalky
    • vetvičku koriandru
    • 4 oleja
    • menší kúsok baranieho loju
    • 2 zemiaky
    • lyžičku rasce
    • lyžičku zrniek koriandru
    • 4 paradajky
    • 1/2 zelenej (čínskej) reďkovky (môže byť aj červená
    • alebo biela reďkev)
    • menší kúsok okrúhlice.

    Postup

    Krok 1

    Do horúceho oleja dáme pokrájaný baraní loj (pre vôňu). Opražený loj odstránime. Pridáme na kocky pokrájané mäso a keď zbelie, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a premiešame. Keď sa cibuľa sfarbí do svetlo hneda pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, papriku, reďkovku a okrúhlicu. Miešame a smažíme dovtedy, až sa začne oddeľovať tuk. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, na kocky pokrájané ošúpané paradajky a pokrájanú zelenú fazuľku. Premiešame. Rascu a semienka koriandru rozdrvíme v mažiari a pridáme do jedla. Premiešame a podlejem menším množstvom vriacej vody. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, privedieme do varu. Ak vznikne na povrchu pena, tú odstránime. Pridáme vetvičku koriandru, bazalku, soľ. Zoslabíme oheň, prikryjeme a dusíme až je mäso mäkké (približne hodinu). Podľa potreby podlievame vriacou vodou. Po dovarení odstránime z jedla vetvičku koriandru a bazalky. Podávame s cestovinou. Porciu lagmanu dáme na cestoviny v tanieri a posypeme nadrobno pokrájaným kôprom, prípadne inou zelenou vňaťou.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 1783
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    1784

    Podobné recepty:
    • Kleptiko

      Kleptiko

    kuk