Sedliacke gnocchi

2018-06-11
    • Čas prípravy : 15 min.
    • Celkový čas : 15 min.

    Popis

    Sedliacke gnocchi

    Ingrediencie

    • 1 ks menšiu brokolicu
    • soľ
    • olivový olej
    • 1 ks cibuľu
    • 100 g pancetty
    • 1 konzerva lúpaných paradajok
    • 1 ks feferón
    • mleté čierne korenie
    • 0,6 kg zemiakov
    • 2 ks žĺtky
    • 65 g masla
    • 170 g polohrubej múky
    • 1 lyžica postrúhaného parmezánu
    • soľ
    • štipku postrúhaného muškátového orieška

    Postup

    Krok 1

    Brokolicu rozoberieme na malé ružičky a uvaríme ju v osolenej vode.

    Krok 2

    Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu.

    Krok 3

    Pridáme na rezance pokrájanú pancettu, pokrájané lúpané paradajky, pokrájaný feferón, soľ, mleté čierne korenie a uvarenú brokolicu.

    Krok 4

    Zemiaky uvaríme v šupke. Teplé zemiaky ošúpeme a postrúhame, pričom dbáme, nich v nich neboli hrudky. Maslo necháme roztopiť, zamiešame ho so žĺtkami a pridáme k zemiakom. Pridáme 1/2 lyžičky soli, postrúhaný muškátový oriešok a parmezán.

    Krok 5

    Zmes zmiešame a postupne pridávame múku. Z cesta vytvoríme dlhý šúľok, ktorý pokrájame na asi na 1 cm dlhé kúsky. Vidličkou do každého kúsku vytvarujeme pásiky. S cestom pracujeme rýchlo, pretože má tendenciu rednúť a pridávaním múky by boli gnocchi tvrdé. Gnocchi dáme do vriacej osolenej vody a vyberáme, keď vyplávajú na povrch.

    Krok 6

    Gnocchi vložíme do pripravenej omáčky a krátko prehrejeme.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 1584
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    1585

    Podobné recepty:
    • Knedle kysnuté

      Knedle kysnuté

    kuk