Sedliacke gnocchi
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Sedliacke gnocchi
Ingrediencie
- 1 ks menšiu brokolicu
- soľ
- olivový olej
- 1 ks cibuľu
- 100 g pancetty
- 1 konzerva lúpaných paradajok
- 1 ks feferón
- mleté čierne korenie
- 0,6 kg zemiakov
- 2 ks žĺtky
- 65 g masla
- 170 g polohrubej múky
- 1 lyžica postrúhaného parmezánu
- soľ
- štipku postrúhaného muškátového orieška
Postup
Krok 1
Brokolicu rozoberieme na malé ružičky a uvaríme ju v osolenej vode.
Krok 2
Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu.
Krok 3
Pridáme na rezance pokrájanú pancettu, pokrájané lúpané paradajky, pokrájaný feferón, soľ, mleté čierne korenie a uvarenú brokolicu.
Krok 4
Zemiaky uvaríme v šupke. Teplé zemiaky ošúpeme a postrúhame, pričom dbáme, nich v nich neboli hrudky. Maslo necháme roztopiť, zamiešame ho so žĺtkami a pridáme k zemiakom. Pridáme 1/2 lyžičky soli, postrúhaný muškátový oriešok a parmezán.
Krok 5
Zmes zmiešame a postupne pridávame múku. Z cesta vytvoríme dlhý šúľok, ktorý pokrájame na asi na 1 cm dlhé kúsky. Vidličkou do každého kúsku vytvarujeme pásiky. S cestom pracujeme rýchlo, pretože má tendenciu rednúť a pridávaním múky by boli gnocchi tvrdé. Gnocchi dáme do vriacej osolenej vody a vyberáme, keď vyplávajú na povrch.
Krok 6
Gnocchi vložíme do pripravenej omáčky a krátko prehrejeme.