Fettuccini Alfredo
2018-02-13- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Iné
- Kuchyňa: Talianska
Popis
Fettuccini Alfredo
Ingrediencie
- 2 lyžica olivového oleja
- 2 ks šalotky
- 2 strúčik cesnaku
- 2,5 dl sladkej smotany
- 100 g parmezanu
- 5 plátok veľmi tenkých plátkov šunky prosciutto
- 500 g cestovín fettuccini
- soľ
- mleté biele korenie
Postup
Krok 1
Na veľkej panvici zohrejeme olivový olej a pomaly na ňom opražíme na jemno nakrájané šalotky a pretlačený cesnak. Pridáme smotanu a varíme 2 až 3 minúty. Pridáme postrúhaný parmezan a prosciutto nakrájané na malé kocky. Varíme až kým sa syr nerozpustí. Ochutíme soľou a korením. Odstavíme a udržiavame na teplom mieste. Vo väčšom hrnci uvaríme cestoviny podľa návodu na obale a po uvarení a precedení ich premiešame s hotovou omáčkou. Porcie môžeme posypať postrúhaným syrom.