Tekvicový koláč s mandľami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 400 g polohrubej múky, 250 g postrúhanej tekvice, 2 dl mlieka, 150 g ríbezľovej marmelády, 3 vajcia, 120 g práškového cukru, 100 g masla, 5 lyžíc mletých mandlí, 5 lyžíc mandľových lupienkov, 1 vrecúško prášku do pečiva.
Postup
Krok 1
Roztopené maslo vymiešame s troma žĺtkami a polovicu práškového cukru. Z bielkov a druhej polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh. Do postrúhanej tekvice primiešame žĺtky, pridáme múku, prášok do pečiva, mleté mandle a vymiešame. Zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený pekáč, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a upečieme (pečieme asi 30 minút). Vychladnutý koláč potrieme ríbezľovou marmeládou. Mandľové lupienky opražíme v suchej panvici a rovnomerne nimi posypeme koláč.