Srnčie rebierka na taliansky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg srnčieho chrbta s kosťou, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 lyžicu oleja, 2 lyžice masla, 1 cibuľu, 4 rajčiaky, 50 g šunky, 2 dl smotany, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistený, odblanený srnčí chrbát sa presekne pozdĺž chrbtovej kosti, odseknú sa výčnelky z chrbtovej kosti, umyje sa a osuší. Z upraveného chrbta sa nasekajú rebierka s hmotnosťou 180 g na porciu. Mäso z rebrovej kosti sa čiastočne uvoľní, okrajové blany krátko narežú, zľahka naklepú, osolia a okorenia. Na masle sa spení nadrobno nakrájaná cibuľa, pridajú sa nadrobno nakrájané, olúpané a jadrovníkov zbavené rajčiaky a na tenké rezance nakrájaná šunka. Do tohto základu sa vložia na oleji z obidvoch strán rýchlo opečené rebierka a spolu sa podusia. Nakoniec sa zalejú smotanou a pridá sa najemno nakrájaná petržlenová vňať. Pri podávaní sa rebierko poleje šťavou. Vhodné prílohy: varené špagety, dusená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2657
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2658

Podobné recepty:
  • Penne s cukinovou omáčkou (Taliansko)

    Penne s cukinovou omáčkou (Taliansko)

  • Švajčiarska omeleta

    Švajčiarska omeleta

  • Kuracie Teriyaki

    Kuracie Teriyaki

kuk