Domáce ragú
2016-05-11- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 45 min.
- Celkový čas : 55 min.
Popis
Domáce ragú pripravíme dusením. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s pečivom.
Ingrediencie
- 500 g odblanené jahňacie mäso
- 1 lyžica tuku
- 1 ks cibuľa
- 3 lyžica pokrájanej koreňovej zeleniny
- 2 lyžica zeleného hrášku
- soľ
- rajčiakový pretlak
- 2 dl červeného vína
- 5 ks väčších zemiakov
- 1 lyžička masla
- petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Odblanené a vykostené jahňacie mäso pokrájame na kocky. Do roztopeného tuku vložíme pokrájanú cibuľu a mäso súčasne, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, osolíme a prikryté dusíme 30 minút. Podlievame červeným vínom. Ku koncu dusenia vložíme zelený hrášok a rajčiakový pretlak.
Krok 2
Očistené zemiaky pokrájame na malé kocky, vložíme do roztopeného masla, osolíme, podlejeme vodou a prikryté dusíme 15 minút. Na masle udusené zemiaky rozsypeme na dusené mäso so zeleninou na tanieri.
Krok 3
Pokrm ešte posypeme povrchu petržlenovou vňaťou.
Krok 4
Podávame s chlebom alebo s pečivom.