Sofia kocky

2019-04-05
  • Sofia kocky
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Sofia kocky ideálne ako doplnok pre labužníkov trochu aj pre tých ktorí si dajú radi sladké a chutne vyzerajúce zákusky.

Ingrediencie

  • 3 ks vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 1,5 dl oleja
  • 1 dl mlieka
  • 100 g čokolády
  • 70 g polohrubej múky
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 100 g vlašských orechov
  • 0,5 l mlieka
  • 1 ks kakaový puding
  • 60 g cukru
  • 100 g čokolády
  • 0,5 dl silnej kávy
  • 250 g masla
  • 100 g čokolády
  • 20 g masla

Postup

Krok 1

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, 1 dl mlieka, roztopenú čokoládu a po chvíli múku zmiešanú s práškom do pečiva a pomletými orechmi.

Krok 2

Cesto vylejeme na plech s vyššími okrajmi, vymastený maslom a vysypaný múkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút. Že je cesto upečené, kontrolujeme špáradlom.

Krok 3

Puding uvaríme podľa návodu na vrecúšku. Do teplého pudingu pridáme posekanú čokoládu a horúcu silnú kávu. Miešame do úplného roztopenia čokolády a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Puding prikryjeme potravinárskou fóliou, prilepenou na povrch, aby sa nám nevytvorila kôra. Maslo vyšľaháme do peny. postupne pridáme vychladnutý puding .

Krok 4

Krém natrieme na upečené, vychladnuté, cesto.

Krok 5

Vrch polejeme čokoládovou polevou pripravenou tak, že čokoládu roztopíme nad parou, pridáme do nej maslo a necháme mierne vychladnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2622
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2623

Podobné recepty:
  • Orechové rezy II

    Orechové rezy II

  • Londýnsky koláč

    Londýnsky koláč

  • Medový tvarohový koláč s hruškami v červenom víne

    Medový tvarohový koláč s hruškami v červenom víne

kuk