Pečená treska
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Pečená treska
Ingrediencie
- 600 g tresky (dve filety)
- olej
- hrubozrnnú soľ
- drvené čierne korenie
- kúsok feferónu
- 1 cm zázvoru
- 6 ks sušených paradajok v oleji
- 4 strúčik cesnaku
- za hrsť bazalky
- 1/2 ks citróna
- 1 lyžica tmavého balzamikového octu
- strúhanku z polovice veky
- 2 vetvička tymian
- 2 vetvička rozmarín
Postup
Krok 1
Do pekáča nalejeme asi 4 lyžice oleja, posypeme lyžičkou soli, drveným čiernym korením.
Krok 2
Do pekáča vložíme filety ryby a obalíme ich z oboch strán v oleji so soľou a korením.
Krok 3
Filety necháme v pekáči kožou dolu.
Krok 4
Rozmixujeme kúsok feferónu, sušené paradajky aj s olejom, dva strúčiky cesnak, bazalku, postrúhanú kôru z polovice citróna, citrónovú šťavu, balazmikový ocot.
Krok 5
Rozmixovanú zmes navrstvíme na päť minút predpečené ryby.
Krok 6
Rozmixujeme krajčeky veky, 2 strúčiky cesnaku, 1/4 lyžičky soli, 1/4 lyžičky drveného čierneho korenia, 3 lyžice oleja a strúhanku navrstvíme na pastu.
Krok 7
Navrch položíme vetvičky tymianu a rozmarínu a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečiem až sa strúhanka sfarbí do zlato hneda.