Jelenie steaky so zelerovým pyré
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zverina , Jeleň, srnec, daniel
Ingrediencie
- 8 plátkov jelenieho mäsa, lyžičku farebného korenia (čierne a biele korenie),8 lístkov šalvie, 8 plátkov šunky. Zelerové pyré:750 g zeleru, 1 cibuľu, 20 g masla, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 0,25 l mäsového vývaru, 1 dl smotany, soľ, mleté biele korenie.
Postup
Krok 1
Mäso naklepeme, na okrajoch narežeme, osolíme, posypeme drveným korením. Na každý plátok položíme šunku s lístkom šalvie a prepichneme špáradlom. Mäso osmažíme v horúcom oleji a preložíme na zohriate taniere. Zelerové pyré: očistený zeler rozkrojíme, ošúpeme, znovu omyjeme, pokrájame na kúsočky, ktoré ihneď pokvapkáme citrónovou šťavou. Jemne nakrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme zeler, vývar a 12 minút varíme. Rozmixujeme alebo prelisujeme, pridáme horúcu smotanu a dochutíme soľou a korením.