Jelenie steaky so zelerovým pyré

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 8 plátkov jelenieho mäsa, lyžičku farebného korenia (čierne a biele korenie),8 lístkov šalvie, 8 plátkov šunky. Zelerové pyré:750 g zeleru, 1 cibuľu, 20 g masla, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 0,25 l mäsového vývaru, 1 dl smotany, soľ, mleté biele korenie.

Postup

Krok 1

Mäso naklepeme, na okrajoch narežeme, osolíme, posypeme drveným korením. Na každý plátok položíme šunku s lístkom šalvie a prepichneme špáradlom. Mäso osmažíme v horúcom oleji a preložíme na zohriate taniere. Zelerové pyré: očistený zeler rozkrojíme, ošúpeme, znovu omyjeme, pokrájame na kúsočky, ktoré ihneď pokvapkáme citrónovou šťavou. Jemne nakrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme zeler, vývar a 12 minút varíme. Rozmixujeme alebo prelisujeme, pridáme horúcu smotanu a dochutíme soľou a korením.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 939
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

940

Podobné recepty:
  • Liečibrušková polievka

    Liečibrušková polievka

  • Syrové tajomstvo

    Syrové tajomstvo

  • Zapečený karfiol

    Zapečený karfiol

kuk