Základné cesto na štrúdľu

2004-12-03

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky, 1 vajce, 1 lyžicu oleja, 4 lyžice vlažnej vody.

Postup

Krok 1

Múku, vajce, olej a vodu dobre vymiešame. Miešame, pokým sa cesto neodlepuje od stien nádoby. Cesto odloľíme na 20 minút na tanier s olejom, prikryté horúcim hrncom. Cesto položíme na pomúčený obrus. Cesto pomúčime, najprv rozvaľkáme a potom vyťahujeme na veľµmi tenký plát. Plát pokvapkáme olivovým olejom a navrstvíme naň plnku. Pomocou obrusa, na ktorom sme cesto ťahali, zvinieme. Preloľíme na vymastený pekáč. Povrch štrúdle potrieme olejom, alebo maslom. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia 20 aľ 25 minút, do zlatista.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1695
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1696

Podobné recepty:
  • Tekutina na grilovanie mäsa

    Tekutina na grilovanie mäsa

  • Recept na kysnuté cesto

    Recept na kysnuté cesto

  • Cesnaková pálenka proti vysokému tlaku

    Cesnaková pálenka proti vysokému tlaku

kuk