Rýchly malinový sirup
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Ingrediencie
- 2 kg malín, 1 lyžicu kryštálového cukru, približne 1,5 kg cukru.
Postup
Krok 1
Maliny s cukrom rozmiagame, dáme do trojlitrovej nádoby so širokým hrdlom, prikryjeme čistou utierkou, previažeme a necháme stáť v teple (nie na slnku) 3 dni. Maliny začnú kvasiť. Po troch dňoch zmes prelisujeme cez sito a plátno. Získanú tekutinu krátko povaríme. Pri varení odstraňujeme penu. Do vyčírenej šťavy pridáme toľko cukru, koľko je šťavy. Po rozpustení cukru horúci sirup nalejeme do fliaš a krátko zasterilizujeme.