Srnčí chrbát na víne

2002-09-02

Ingrediencie

  • 400 g srnčieho mäsa, divé korenie (celé čierne korenie, nové korenie, bobkový list, tymian), 150 g prerastenej slaniny, 200 g koreňovej zeleniny, 80 g slivkového lekváru, 100 g brusníc, 50 g cukru, hladkú múku, 5 dl červeného vína, soľ, olej.

Postup

Krok 1

Srnčie mäso odblaníme a očistíme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme zomletým divým korením. Prudko opečieme na oleji. Opečené mäso vyberieme a na výpeku opečieme nahrubo pokrájanú koreňovú zeleninu a pripravíme tmavý zeleninový základ s divým korením. Do výpeku pridáme cukor, necháme skaramelizovať a zalejeme vínom. Pridáme mäso, brusnice a lekvár, prikryjeme a dusíme do mäkka. Mäso vyberieme a omáčku môžeme buď zahustiť zásmažkou, alebo rozmixovať a za stáleho miešania na ohni zredukovať. Podávame so zemiakovými kroketami nebo karlovarským knedľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1020
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1021

Podobné recepty:
  • Divá kačica na slanine

    Divá kačica na slanine

  • Bažant na český spôsob

    Bažant na český spôsob

  • Srnčí chrbát podľa šéfa kuchyne

    Srnčí chrbát podľa šéfa kuchyne

kuk