Srnčí chrbát na víne
2002-09-02- komentárov
- Kategórie: Zverina , Jeleň, srnec, daniel
Ingrediencie
- 400 g srnčieho mäsa, divé korenie (celé čierne korenie, nové korenie, bobkový list, tymian), 150 g prerastenej slaniny, 200 g koreňovej zeleniny, 80 g slivkového lekváru, 100 g brusníc, 50 g cukru, hladkú múku, 5 dl červeného vína, soľ, olej.
Postup
Krok 1
Srnčie mäso odblaníme a očistíme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme zomletým divým korením. Prudko opečieme na oleji. Opečené mäso vyberieme a na výpeku opečieme nahrubo pokrájanú koreňovú zeleninu a pripravíme tmavý zeleninový základ s divým korením. Do výpeku pridáme cukor, necháme skaramelizovať a zalejeme vínom. Pridáme mäso, brusnice a lekvár, prikryjeme a dusíme do mäkka. Mäso vyberieme a omáčku môžeme buď zahustiť zásmažkou, alebo rozmixovať a za stáleho miešania na ohni zredukovať. Podávame so zemiakovými kroketami nebo karlovarským knedľou.