Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Zverina , Jeleň, srnec, daniel
Ingrediencie
- 300 g srnčieho chrbta bez kosti, koreňovú zeleninu, hladkú múku, petržlenovú vňať, mleté biele korenie, maslo, šafran, divé korenie (borievky, čierne korenie celé, nové korenie celé, bobkový list a tymian), cesnak, soľ, smotanu na šľahanie, vývar, olej, mlieko. Na chrumkavú kapustu: malú hlávku červenej kapusty, olivový olej, Vegetu, mleté čierne korenie, soľ. Na zeleninový závin: 1 lístkové cesto, 1 vrecúško mrazenej miešanej zeleniny, muškátový kvet, 2 vajcia, 1 žĺtok.
Postup
Krok 1
Mäso nakrájame na medailóniky, mierne ich naklepeme, okoreníme divým korením a vložíme do olejovej marinády pripravenej z pokrájanej koreňovej zeleniny, cesnaku, oleja. Mäso marinujeme 1 hodinu až 4 dni. Závin: lístkové cesto rozvaľkáme na plát. Zeleninovú zmes ochutíme Vegetou, soľou, štipkou muškátového kvetu. Primiešame dve vajcia. Zmes navrstvíme na cesto, bočné protiľahlé okraje prehneme a cesto so zeleninou zvinieme. Preložíme na pekáč, potrieme žĺtkom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 40 minút. Kapusta: kapustu nakrájame na rezance, polejeme olivovým olejom, pridáme soľ, Vegetu, korenie a za stáleho miešania ju dusíme. Omáčka: Olej a maslo zahrejeme, pridáme hladkú múku a urobíme svetlú zásmažku. V teplom vývare rozmiešame šafran, pridáme do zásmažky. Za stáleho miešania pridáme aj smotanu, soľ, štipku bieleho korenia (pozor, aby nepotlačilo chuť šafranu). Omáčku varíme asi 5 minút. Na záver pridáme maslo a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Na suchej panvici opražíme marinované medailóniky (v marináde bol olej). Až počas praženia ich osolíme! Podávame tak, že na porciu dáme asi 3 medailóniky, omáčku, 3 rezy závinu a kapustu.