Pečený zajac na slanine

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg zajaca, 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, 2 lyžice masti, 3 cibule, po 4 zrnká nového a čierneho korenia, 1 lyžičku hladkej múky.

Postup

Krok 1

Očistená, umytá, osušená predná a zadná časť zajaca sa upraví nasledovne. Chrbát a zadné stehná sa odblania a prešpikujú prúžkami slaniny, predná sa rozseká na kusy (asi 3 kusy na porciu) a každý kus sa pretiahne prúžkami slaniny. Na polovičnom množstve masti a štvrtine slaniny nakrájanej na kocky sa opraží dozlata nadrobno nakrájaná cibuľa, pridá sa nahrubo rozdrvené korenie a zastrekne sa vodou. Do základu sa vloží pripravené mäso a pečie sa v rúre domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva šťavou a podľa potreby dolieva vodou. Upečené mäso sa vyberie a uchová v teple. Na zvyšku masti s múkou sa pripraví zápražka, zahustí sa ňou šťava, dobre zamieša (aby sa nevytvorili hrčky, lebo šťava sa necedí) a prevarí. Pred koncom varenia sa šťava dochutí soľou. Pri príprave celého zajaca sa podáva kúsok zadného a kúsok predného mäsa. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1461
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1462

Podobné recepty:
  • Jarabica na český spôsob

    Jarabica na český spôsob

  • Plnený poľovnícky rezeň

    Plnený poľovnícky rezeň

  • Jelenie (srnčie, danielie) mäso s brusnicami

    Jelenie (srnčie, danielie) mäso s brusnicami

kuk