Jelenia roláda na poľovnícky spôsob

2015-09-29

    Ingrediencie

    • 1 kg jelenieho stehna, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 lyžicu horčice, 1 väčšiu cibuľu, petržlenovú vňať, 1 lyžicu konzervovaných kapár, 1 lyžičku sardelovej pasty, 100 g slaniny, 1 konzervovanú uhorku, 2 lyžice masla,2 dl zverinového vývaru, 1,5 dl kyslej smotany, 1 lyžičku hladkej múky, 1 lyžičku worcestra.

    Postup

    Krok 1

    Očistené, odblanené, umyté a osušené jelenie stehno sa cez vlákno nakrája na plát a dobre naklepe. Plát sa mierne osolí, okorení, potrie sardelovou pastou a 2/3 horčice, posype nadrobno nakrájanou cibuľou, petržlenovou vňaťou, nasekanými kaparami, pokryje na plátky nakrájanou slaninou, uhorkami, zavinie a upevní motúzom. Roláda sa opečie na masle, mierne podleje vývarom a pod pokrývkou sa v rúre dusí. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou, podľa potreby dolieva vývarom. Pred koncom dusenia sa odkryje a dopečie domäkka. Upečená roláda sa vyberie, šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, krátko opraží a zaleje vývarom, zamieša a dobre povarí. Nakoniec sa šťava zaleje smotanou, rozmiešanou so zvyškom horčice a worcestrom, povarí a precedí. Pri podávaní sa z rolády odstráni motúz, mäso sa nakrája na plátky, uloží na tanier a podleje šťavou. Vhodné prílohy: dusená ryža, zemiakové krokety, zemiakové pusinky, brusnicový kompót.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 1816
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    1817

    Podobné recepty:
    • Králik na staročeský spôsob

      Králik na staročeský spôsob

    kuk