Danielie steaky s omáčkou cumberland
2016-04-22- komentárov
- Kategórie: Zverina , Jeleň, srnec, daniel
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 50 min.
- Celkový čas : 70 min.
Popis
Grilované steaky z diviny s výbornou omáčkou z brusníc a ríbezlí.
Ingrediencie
- 1 kg danielieho stehna
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie
- 0,5 dl oleja
- 1 lyžica masla
- 2,5 dl omáčky cumberland
- 2 ks pomaranče
- 1 ks grapefruit
- 5 ks sušených sliviek
Postup
Krok 1
Z vykosteného, očisteného, odblaneného danielieho stehna sa nakrájajú steaky s hmotnosťou 190 g na porciu. Mäso sa zľahka naklepe, osolí, okorení, potrie olejom a nechá v chlade odležať. Odležané mäso sa dá piecť z obidvoch strán na grile a počas pečenia sa podľa potreby potiera olejom (prípadne sa na zvyšku oleja opečie na panvici), mäso na reze je ružové. Po upečení sa pokvapká maslom.
Krok 2
Pri podávaní sa navrchu ozdobí dielikom pomaranča, grapefruitu a varenou sušenou slivkou. Omáčka cumberland sa podáva osobitne v omáčniku (môže sa ňou poliať steak). Vhodná príloha: vyprážané zemiaky.