Danielie steaky s omáčkou cumberland

2016-04-22
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 50 min.
  • Celkový čas : 70 min.

Popis

Grilované steaky z diviny s výbornou omáčkou z brusníc a ríbezlí.

Ingrediencie

  • 1 kg danielieho stehna
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 0,5 dl oleja
  • 1 lyžica masla
  • 2,5 dl omáčky cumberland
  • 2 ks pomaranče
  • 1 ks grapefruit
  • 5 ks sušených sliviek

Postup

Krok 1

Z vykosteného, očisteného, odblaneného danielieho stehna sa nakrájajú steaky s hmotnosťou 190 g na porciu. Mäso sa zľahka naklepe, osolí, okorení, potrie olejom a nechá v chlade odležať. Odležané mäso sa dá piecť z obidvoch strán na grile a počas pečenia sa podľa potreby potiera olejom (prípadne sa na zvyšku oleja opečie na panvici), mäso na reze je ružové. Po upečení sa pokvapká maslom.

Krok 2

Pri podávaní sa navrchu ozdobí dielikom pomaranča, grapefruitu a varenou sušenou slivkou. Omáčka cumberland sa podáva osobitne v omáčniku (môže sa ňou poliať steak). Vhodná príloha: vyprážané zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1376
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1377

Podobné recepty:
  • Ragú z diviny

    Ragú z diviny

  • Králik gratinovaný so šampiňónmi

    Králik gratinovaný so šampiňónmi

  • Holuby na placke

    Holuby na placke

kuk