Jelení biftek
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Jeleň, srnec, daniel
Ingrediencie
- 800 g jelenej sviečkovice, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, olej, 75 g slaniny.
Postup
Krok 1
Z dobre odležanej, očistenej, odblanenej, umytej a osušenej jelenej sviečkovice sa cez vlákno nakrájajú hrubšie plátky. Nakrájané plátky sa plochou noža zľahka roztlačia, okorenia, potrú časťou oleja a nechajú v chlade odležať. Odležané mäso sa osolí a na rozohriatom oleji (alebo rošte) sa opečie z obidvoch strán. Opečené mäso sa vyberie z oleja, položí na teplý tanier a na oleji sa opečie plátok slaniny nakrájanej na hrebienok. Vhodné prílohy: rôzne druhy vyprážaných zemiakov, prírodná zelenina (karotka, hrášok, zelená fazuľka) alebo vhodné studené omáčky.