Jelení biftek

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g jelenej sviečkovice, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, olej, 75 g slaniny.

Postup

Krok 1

Z dobre odležanej, očistenej, odblanenej, umytej a osušenej jelenej sviečkovice sa cez vlákno nakrájajú hrubšie plátky. Nakrájané plátky sa plochou noža zľahka roztlačia, okorenia, potrú časťou oleja a nechajú v chlade odležať. Odležané mäso sa osolí a na rozohriatom oleji (alebo rošte) sa opečie z obidvoch strán. Opečené mäso sa vyberie z oleja, položí na teplý tanier a na oleji sa opečie plátok slaniny nakrájanej na hrebienok. Vhodné prílohy: rôzne druhy vyprážaných zemiakov, prírodná zelenina (karotka, hrášok, zelená fazuľka) alebo vhodné studené omáčky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1134
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1135

Podobné recepty:
  • Plnený bažant pečený

    Plnený bažant pečený

  • Pikantné bažantie prsia

    Pikantné bažantie prsia

  • Plnený králik na brnenský spôsob

    Plnený králik na brnenský spôsob

kuk