Srnčie stehno na anglický spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Jeleň, srnec, daniel
Ingrediencie
- 1 kg srnčieho stehna bez kosti, 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, mleté biele korenie, 4 zrnká borievok, tymian, 4 klinčeky, bazalku, bobkový list.
Postup
Krok 1
Očistené, vykostené, odblanené srnčie stehno sa prešpikuje na tenké prúžky nakrájanou slaninou. Upravené mäso sa potrie zmesou korenia, upevní motúzom, potrie olejom a nechá v chlade odležať. Na rozohriatom oleji sa mäso opečie zo všetkých strán, vloží do rozohriatej rúry pomaly piecť. Upečené mäso je vnútri ružové, nesmie byť krvavé ani prepečené. Pri podávaní sa odstráni motúz a mäso sa krája na tenké plátky. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, cumberland alebo iné pikantné omáčky.