Srnčie stehno na anglický spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg srnčieho stehna bez kosti, 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, mleté biele korenie, 4 zrnká borievok, tymian, 4 klinčeky, bazalku, bobkový list.

Postup

Krok 1

Očistené, vykostené, odblanené srnčie stehno sa prešpikuje na tenké prúžky nakrájanou slaninou. Upravené mäso sa potrie zmesou korenia, upevní motúzom, potrie olejom a nechá v chlade odležať. Na rozohriatom oleji sa mäso opečie zo všetkých strán, vloží do rozohriatej rúry pomaly piecť. Upečené mäso je vnútri ružové, nesmie byť krvavé ani prepečené. Pri podávaní sa odstráni motúz a mäso sa krája na tenké plátky. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, cumberland alebo iné pikantné omáčky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1194
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1195

Podobné recepty:
  • Srnčie stehno pečené

    Srnčie stehno pečené

  • Srnčie rebierka na labužnícky spôsob

    Srnčie rebierka na labužnícky spôsob

  • Jarabica na burgundský spôsob

    Jarabica na burgundský spôsob

kuk