Srnčie rebierka na labužnícky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg srnčieho chrbta s kosťou, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 0,5 dl oleja, 2,5 dl kyslej smotany, 4 lyžice brandy, 1 citrón, 10 borievok, 1,5 dl hovädzieho vývaru, 100 g múčneho masla.

Postup

Krok 1

Očistený, odblanený srnčí chrbát sa rozsekne pozdĺž chrbtovej kosti, odseknú sa výčnelky, umyje sa, osuší a nasekajú sa rebierka s hmotnosťou 180 g na porciu. Z rebrovej kosti sa čiastočne uvoľní mäso, krátko sa narežú okrajové blany, rebierka sa naklepú, osolia a okorenia. Pripravené rebierka sa rýchlo z obidvoch strán opečú na oleji a preložia do čistého kastróla. Olej z opekania sa zleje, pridá sa smotana, dobre umytá, nastrúhaná citrónová kôra a rozdrvené borievky. Smotana sa zriedi vývarom, pridá sa múčne maslo, spolu sa povarí (kým omáčka nezhustne), dochutí sa brandy, soľou a citrónovou šťavou. Pri podávaní sa rebierko poleje smotanovou omáčkou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zemiakové krokety, dusená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1309
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1310

Podobné recepty:
  • Divina s rumom

    Divina s rumom

  • Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou

    Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou

  • Syrové zajačie guľky

    Syrové zajačie guľky

kuk