Srnčie stehno pečené

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g srnčieho stehna, 100 g údenej slaniny, 1 lyžica tuku, soľ. Na marinádu: 1/4 l octu, 1/4 l vody, 2-3 lyžice pokrájanej koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 1 bobkový list, 3-4 zrnká čierneho a nového korenia, 2-3 zrnká borievok, alebo materinu dúšku. Miesto vody alebo octu môžeme použiť červené víno.

Postup

Krok 1

Marinádu uvaríme z príslušných surovín, necháme vychladnúť a vložíme do nej mäso. Po 2-3 dňoch mäso z marinády vyberieme a necháme osušiť. Údenú slaninu nadrobno pokrájame, opražíme, pridáme tuk a mäso zo všetkých strán opečieme. Potom mäso preložíme do pekáča a v tuku opražíme zeleninu s cibuľou z marinády. Opraženú zeleninu rozriedime nálevom z marinády, prelejeme k mäsu a v rúre upečieme do mäkka. Mäso raz obrátime a polievame výpekom. Podlievame marinádou. Pečieme asi 50-60 minút. Upečené mäso vyberieme, do výpeku pridáme trochu masla, ak treba, dosolíme a precedíme. Mäso pokrájame na plátky, podlejeme výpekom a podávame so žemľovou knedľou a s černicovým alebo s čučoriedkovým kompótom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1106
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1107

Podobné recepty:
  • Králik pečený na cesnaku

    Králik pečený na cesnaku

  • Rebierko z diviaka s borievkovou omáčkou

    Rebierko z diviaka s borievkovou omáčkou

  • Srnčie steaky flambované s pikantným ovocím

    Srnčie steaky flambované s pikantným ovocím

kuk