Sterilizované uhorky s horčicovou príchuťou

2015-02-09

Ingrediencie

  • Uhorky. Na nálev: 1,75 l vody, 0,5 l octu, 130 g krupicového cukru, 1 lyžicu soli. Bobkové listy (1 na jeden pohár), čerstvý zázvor, cibuľu, vetvičky kôpru, semienka feniklu, semienka koriandru, semienka horčice, čili papričky.

Postup

Krok 1

Nálev: dáme variť vodu, ocot, cukor a soľ. Premiešame a krátko povaríme. Uhorky ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme na štvrtiny a stred (jadierka) odstránime. Uhorky poukladáme do pohára, pridáme jeden bobkový list, po dva tenké plátky zázvoru, niekoľko plátkov cibule, kúsok vetvičky kôpru, zopár semienok feniklu, niekoľko semienok koriandru, dostatok semienok horčice, kúsok čili papričky a zalejme nálevom. Poháre uzatvoríme. Do pekáča dáme vodu, poukladáme poháre a vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia. V rúre ich sterilizujeme 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 522
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

523

Podobné recepty:
  • Rukola

    Rukola

  • Steaky

    Steaky

  • Dressing pre grilovanie (BBQ omáčka)

    Dressing pre grilovanie (BBQ omáčka)

kuk