Sterilizované uhorky s horčicovou príchuťou
2015-02-09- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Ingrediencie
- Uhorky. Na nálev: 1,75 l vody, 0,5 l octu, 130 g krupicového cukru, 1 lyžicu soli. Bobkové listy (1 na jeden pohár), čerstvý zázvor, cibuľu, vetvičky kôpru, semienka feniklu, semienka koriandru, semienka horčice, čili papričky.
Postup
Krok 1
Nálev: dáme variť vodu, ocot, cukor a soľ. Premiešame a krátko povaríme. Uhorky ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme na štvrtiny a stred (jadierka) odstránime. Uhorky poukladáme do pohára, pridáme jeden bobkový list, po dva tenké plátky zázvoru, niekoľko plátkov cibule, kúsok vetvičky kôpru, zopár semienok feniklu, niekoľko semienok koriandru, dostatok semienok horčice, kúsok čili papričky a zalejme nálevom. Poháre uzatvoríme. Do pekáča dáme vodu, poukladáme poháre a vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia. V rúre ich sterilizujeme 30 minút.