Marináda pre grilované kurča
2011-12-06- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Základné predpisy , Hydina , Pečené (grilované) kurča
Ingrediencie
- 1 podlhovastý červený feferón, 3 strúčiky cesnaku, soľ, 2 lyžice rybej omáčky, 1 lyžicu tamarindovej pasty, 1 limetu, 1 lyžicu sezamového oleja, 1 dl rastlinného oleja.
Postup
Krok 1
Feferón pozdĺžne prekrojíme, odstránime semienka a pokrájame na asi 1 mm široké pásiky. Cesnak roztlačíme plochou noža, pokrájame na malé kúsky a zmiešame so soľou. Mierne pomiagame a zmiešame s feferónom. Pridáme rybiu omáčku, tamarindovú pastu, šťavu z limety, sezamový a rastlinný olej. Miešame, pokým sa tamarindová pasta v tekutine neroztopí. Kurča pokrájame na menšie časti (prsia na polovice, oddelíme horné a dolné stehno), pričom ponecháme na mäse kožu. Zmiešame s marinádou a odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Mäso dáme na mriežku umiestnenú v pekáči, polejeme zvyškami marinády, vložíme pod horúci gril. Keď mäso zhnedne, znížime teplotu a dopečieme (v rúre).