Polievka z diviny s knedličkami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g jelenieho alebo srnčieho mäsa, 400 g kostí, 1,5 I vody, soľ, 80 g zeleru, 40 g mrkvy,1 dl bieleho vína alebo svetlého piva, 40 g masla, 2 vajcia, 1 malá cibuľa, mleté čierne korenie, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno, strúhanka.

Postup

Krok 1

Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a s mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme vínom alebo pivom. Mäso zomelieme, pridáme zmäknuté maslo, vajcia, cibuľu pokrájanú nadrobno, mleté čierne korenie, posekanú zelenú petržlenovú vňať a podľa potreby strúhanku. Všetko spolu dobre vymiešame a zo zmesi sformujeme menšie knedličky, ktoré uvaríme vo vývare. Podávame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2055
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2056

Podobné recepty:
  • Gaštanová polievka pre Timeu

    Gaštanová polievka pre Timeu

  • Diviak pečený na cesnaku

    Diviak pečený na cesnaku

  • Krémová polievka s lososom

    Krémová polievka s lososom

kuk