Polievka z diviny s knedličkami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Zverina , Jeleň, srnec, daniel
Ingrediencie
- 200 g jelenieho alebo srnčieho mäsa, 400 g kostí, 1,5 I vody, soľ, 80 g zeleru, 40 g mrkvy,1 dl bieleho vína alebo svetlého piva, 40 g masla, 2 vajcia, 1 malá cibuľa, mleté čierne korenie, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno, strúhanka.
Postup
Krok 1
Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a s mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme vínom alebo pivom. Mäso zomelieme, pridáme zmäknuté maslo, vajcia, cibuľu pokrájanú nadrobno, mleté čierne korenie, posekanú zelenú petržlenovú vňať a podľa potreby strúhanku. Všetko spolu dobre vymiešame a zo zmesi sformujeme menšie knedličky, ktoré uvaríme vo vývare. Podávame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.