Pečené srnčie stehno (chrbát)
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zverina , Jeleň, srnec, daniel
Ingrediencie
- 1 kg mäsa, 80 g slaniny, 80 g masla, 1 cibuľu, 2 až 3 zrniečka borievok, rascu, 1 lyžicu hladkej múky.
Postup
Krok 1
Mäso odblaníme, prešpikujeme slaninou, polejeme teplým maslom a odložíme na 1 až 2 dni do chladničky. Po odležaní maslo zoškriabeme, dáme na pekáč, pridáme slaninu, pokrájanú cibuľu. Krátko smažíme a potom pridáme kus mäsa, ktoré opečieme zo všetkých strán. Dáme do rúry a upečieme. Počas pečenia podlievame vodou, Upečené mäso vyberieme, výpek zahustíme múkou. Mäso podávame s knedľou a omáčkou z výpeku.