Krvavá kapusta
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Ingrediencie
- 3 kg kapusty, 2 kg predvarenej cvikle, 1 kg cibule, 500 g chrenu. Nálev: 1,5 l vody, 0,5 l octu, fenikel, 200 g cukru, 20 g rasce, 1 vrecúško zeleninového nakladača.
Postup
Krok 1
Kapustu najemno pokrájame, očistenú cviklu postrúhame, cibuľu pokrájame na mesiačiky. Všetky suroviny (okrem chrenu) zmiešame. Zalejeme horúcim nálevom a necháme stáť do druhého dňa. Na druhý deň pridáme postrúhaný chren, premiešame, natlačíme do pohárov a sterilizujeme asi 10 minút.