Srnčia paštéta

1970-01-01

Ingrediencie

  • Srnčie pliecko, teľaciu pečeň, cibuľu, slaninu (1/3 objemu mäsa), 6 kyslých uhoriek, borievky, muškátový orech, nové korenie, majorán, koriander, bobkový list, tymian, 3 vajcia, 1 malú konzervu kapár, masť, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti. Pridáme mäso pokrájané na kocky, osolíme, premiešame, podusíme. Pridáme celé borievky, postrúhaný muškátový orech, celé nové korenie, majorán, koriander, bobkové listy, kapary, tymian, mleté čierne korenie. Dusíme asi 30 minút. Keď je mäso takmer mäkké pridáme pečeň, krátko podusíme. Počas dusenia podlievame vývarom z kostí alebo vodou. Mäso odstavíme, povyberáme borievky, nové korenie, bobkové listy. Udusené, takmer vychladnuté mäso s pečeňou aspoň dvakrát pomelieme, pridáme vajcia, slaninu a uhorky nakrájané na kocky. Dobre premiešame. Formu vysteliem tenkými plátkami slaniny, ktoré nám prevísajú cez okraj formy. Formu naplníme (natlačíme) zmesou, prikryjeme plátkami slaniny. Formu vložíme do vriaceho vodného kúpeľa a varíme asi 3 hodiny. Necháme vychladnúť do druhého dňa.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1712
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1713

Podobné recepty:
  • Srnčie filé mignon na poľovnícky spôsob

    Srnčie filé mignon na poľovnícky spôsob

  • Diviačie pliecko s mandľami

    Diviačie pliecko s mandľami

  • Šišky z mletej zveriny

    Šišky z mletej zveriny

kuk