Zajačie plátky v alobale

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 zajačí chrbát, soľ, mleté čierne korenie, 4 borievky, 2 zrnká nového korenia, tymian, rozmarín, 1 cibuľa, 2 lyžice zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno, 1 mrkva, kúsok zeleru, rastlinný olej, 2 lyžice dia kečupu, 1 lyžička worcesterskej omáčky.

Postup

Krok 1

Očistený a umytý zajačí chrbát odblaníme a vykostíme. Mäso pokrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme potlčenými borievkami, potlčeným novým korením, tymianom a rozmarínom. Necháme odležať na chladnom mieste 3 až 4 hodiny. Potom mäso vložíme do alobalu, posypeme posekanou cibuľou a posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, pridáme postrúhanú mrkvu a zeler a všetko pokvapkáme olejom, dia kečupom a worcesterskou omáčkou. Alobal zabalíme tak, aby šťava počas prípravy nevytiekla, a upečieme vo vyhriatej rúre alebo grile do mäkka. Takto pripraveného zajaca podávame podľa vlastnej chuti s rôznymi zeleninovými šalátmi, pričom nezabúdame na vhodnosť kombinácie s hlavnou živočíšnou skupinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1445
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1446

Podobné recepty:
  • Karfiolový nákyp

    Karfiolový nákyp

  • Zemiakový paprikáš

    Zemiakový paprikáš

  • Zajac na slanine

    Zajac na slanine

kuk