Bažant na spôsob maďarskej pusty
2015-12-03- komentárov
- Kategórie: Zverina , Pernatá zverina , Cudzokrajná kuchyňa , Maďarská kuchyňa
Popis
Obed v podobe bažanta s plnkou. Bažant na spôsob maďarskej pusty je poliaty s brandy a flambovaný.
Ingrediencie
- 1.6 g očisteného bažanta
- 150 g slaniny
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie
- 100 g ryže
- 100 g dyňového kompótu
- 1 ks vajce
- 0.25 dl brandy
- 1.5 dl hovädzieho vývaru
- 50 g ríbezľového džemu
Postup
Krok 1
Očistený, na ohni opálený bažant sa umyje a osuší. Pripravený bažant sa naplní plnkou, osolí zvyškom soli, okorení, obalí do tenkých plátkov slaniny a upevní motúzom. Pripravený bažant sa vo vhodnej nádobe vloží do rúry, podleje časťou vývaru a pomaly pečie domäkka.
Krok 2
Upečený bažant sa poleje brandy, zapáli a flambuje. Vyberie sa z výpeku, pridá sa ríbezľový džem zmiešaný so zvyškom vývaru a krátko sa povarí.
Krok 3
Porcie bažanta s plnkou sa polejú pikantnou šťavou.
Krok 4
Plnka: Do uvarenej, vychladnutej ryže sa pridá odkvapkaný, na menšie kocky nakrájaný dyňový kompót (nahradiť sa môže broskyňovým) a vajcia. Plnka sa osolí, okorení a zamieša.
Krok 5
Vhodné prílohy: zemiakové krokety alebo pečené zemiaky.