Jelení chrbát s citrónovým chrenom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg jelenieho (danielieho) chrbta, 75 g slaniny, 50 g stuženého tuku, 50 g masla, 100 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľu, 2 lyžice octu, po 4 zrnká nového a čierneho korenia, bobkový list, 1 lyžicu hladkej múky, 1 lyžičku cukru, 1 dl bieleho vína, 1,5 dl kyslej smotany. Na citrónový chren: 2 citróny, 1 lyžičku cukru, 150 g čerstvého chrenu, 1 lyžicu octu.

Postup

Krok 1

Vykostený, odblanený, umytý a osušený jelení (danielí) chrbát sa prešpikuje tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, osolí a okorení. Pripravené mäso sa rýchlo opečie na rozohriatom tuku z obidvoch strán. Do tuku po opekaní sa vloží na plátky nakrájaná koreňová zelenina, cibuľa, maslo, spolu sa opraží a zastrekne vodou. Do základu sa vloží opečené mäso, pridá sa ocot, divé korenie a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Počas dusenia sa mäso obracia a podľa potreby dolieva vodou. Mäkké mäso sa vyberie a uchová v teple. Základ sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží, zaleje vodou, zamieša a povarí. Nakoniec sa do omáčky pridá víno, smotana, krátko povarí, dochutí soľou, cukrom a prepasíruje. Do hotovej omáčky sa pridá citrónový chren a dobre sa zamieša. Príprava citrónového chrenu: Do misky sa vloží cukor, nastrúhaná kôra z citróna umytého v teplej vode, citrónová šťava, ocot. Do zmesi sa zamieša také množstvo najemno nastrúhaného chrenu, aby sa vytvorila hustá kaša. Vhodné prílohy: žemľové knedle, varené cestoviny, zemiakové krokety.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1086
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1087

Podobné recepty:
  • Roztopašná vinohradníčka

    Roztopašná vinohradníčka

  • Králik gratinovaný so šampiňónmi

    Králik gratinovaný so šampiňónmi

  • Divá kačica pečená s dulami

    Divá kačica pečená s dulami

kuk