Srnčie medailóniky s brusnicami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g srnčieho stehna bez kosti, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 zrnká borievok, 1 lyžicu hladkej múky, olej, 1 lyžicu masla, 300 g jabĺk, 1 dl bieleho vína, 4 lyžice brusnicového kompótu.

Postup

Krok 1

Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna (chrbta) sa nakrájajú medailóniky (3 kusy na porciu), zľahka naklepú, osolia a okorenia. Pripravené medailóniky sa obalia v múke a rýchle sa opečú z obidvoch strán na rozohriatom oleji, vložia do nádoby a uchovajú v teple. Do oleja po opekaní sa pridá maslo, na plátky nakrájané, olúpané a jadrovníkov zbavené jablká, zalejú vínom a krátko podusia. Pri podávaní sa na tanier uložia medailóniky, navrch každého sa položí plátok duseného jablka, ozdobia sa brusnicovým kompótom a podlejú šťavou. Vhodné prílohy: zemiakové krokety s mandľami, ryža hrozienková alebo ovocná.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1447
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1448

Podobné recepty:
  • Bažant pečený na ovocí

    Bažant pečený na ovocí

  • Srnčí steak

    Srnčí steak

  • Civet - zajac na francúzsky spôsob

    Civet - zajac na francúzsky spôsob

kuk