Vývar hnedý
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Ingrediencie
- 1,8 kg riedkych hovädzích kostí, 6 l vody, 1 lyžičku soli, 15 zrniečok celého čierneho korenia, 4 strúčiky cesnaku, 4 väčšie cibule, 0,5 kg koreňovej zeleniny.
Postup
Krok 1
Umyté, rozsekané riedke hovädzie kosti sa sparia vriacou vodou a opláchnu studenou vodou. Pripravené kosti sa vložia do vhodnej nádoby, zalejú studenou vodou, mierne sa osolia, pridá sa na plátky nakrájaný cesnak, nahrubo nakrájaná cibuľa, pomaly sa privedie do varu a mierne sa varí 2 až 3 hodiny. Pred koncom varu sa pridá nahrubo nakrájaná, očistená koreňová zelenina a varí sa domäkka. Vývar sa precedí cez husté cedidlo a používa sa na prípravu hnedých polievok, silných vývarov (connsomm'e ) a pokrmov v množstve určenom v recepte.