Vývar hnedý

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,8 kg riedkych hovädzích kostí, 6 l vody, 1 lyžičku soli, 15 zrniečok celého čierneho korenia, 4 strúčiky cesnaku, 4 väčšie cibule, 0,5 kg koreňovej zeleniny.

Postup

Krok 1

Umyté, rozsekané riedke hovädzie kosti sa sparia vriacou vodou a opláchnu studenou vodou. Pripravené kosti sa vložia do vhodnej nádoby, zalejú studenou vodou, mierne sa osolia, pridá sa na plátky nakrájaný cesnak, nahrubo nakrájaná cibuľa, pomaly sa privedie do varu a mierne sa varí 2 až 3 hodiny. Pred koncom varu sa pridá nahrubo nakrájaná, očistená koreňová zelenina a varí sa domäkka. Vývar sa precedí cez husté cedidlo a používa sa na prípravu hnedých polievok, silných vývarov (connsomm'e ) a pokrmov v množstve určenom v recepte.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1221
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1222

Podobné recepty:
  • Vývar z rýb

    Vývar z rýb

  • Pivný ocot

    Pivný ocot

  • Nápoj pre zmierňovanie obezity

    Nápoj pre zmierňovanie obezity

kuk