Zelenina naložená v soli
2013-11-08- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Ingrediencie
- 250 g mrkvy, 250 g petržlenu, 450 g zeleru, 200 g cibule, 100 g cesnaku, 20 g petržlenovej vňate, 200 g soli, 125 g masla.
Postup
Krok 1
Zeleninu očistíme a po menších dávkach rozsekáme v kuchynskom robote (alebo pomelieme na mlynčeku na mäso). Po menších dávkach ju pridávame do zahriateho masla a len veľmi krátko podusíme. Odstavíme z ohňa, primiešame soľ a natlačíme do menších pohárov. Poháre uzatvoríme (nesterilizujeme) a odložíme na chladné miesto. Zelenina je vhodná do polievok, ktoré už nesolíme. Keďže bolo použité maslo, takto naloženú zeleninu spotrebujeme, podľa podmienok skladovania, čo najskôr. Maslo môžeme vynechať, zelenina je však menej chutná, ale dlhšie vydrží.