Zelenina naložená v soli

2013-11-08

Ingrediencie

  • 250 g mrkvy, 250 g petržlenu, 450 g zeleru, 200 g cibule, 100 g cesnaku, 20 g petržlenovej vňate, 200 g soli, 125 g masla.

Postup

Krok 1

Zeleninu očistíme a po menších dávkach rozsekáme v kuchynskom robote (alebo pomelieme na mlynčeku na mäso). Po menších dávkach ju pridávame do zahriateho masla a len veľmi krátko podusíme. Odstavíme z ohňa, primiešame soľ a natlačíme do menších pohárov. Poháre uzatvoríme (nesterilizujeme) a odložíme na chladné miesto. Zelenina je vhodná do polievok, ktoré už nesolíme. Keďže bolo použité maslo, takto naloženú zeleninu spotrebujeme, podľa podmienok skladovania, čo najskôr. Maslo môžeme vynechať, zelenina je však menej chutná, ale dlhšie vydrží.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 706
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

707

Podobné recepty:
  • Sterilizovaný karfiol

    Sterilizovaný karfiol

  • Maslo maître d'hôtel

    Maslo maître d'hôtel

  • Osvedčený recept na kečup

    Osvedčený recept na kečup

kuk