Demi-glace

2016-04-29
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 360 min.
  • Celkový čas : 380 min.

Popis

Demi-glace je silný teľací alebo hovädzí vývar, ktorý je základom pre dokonalé omáčky.

Ingrediencie

  • 2 kg teľacích kostí (kĺbov)
  • 2 ks petržleny
  • 1 ks zeler
  • 4 ks mrkvy
  • 1 hlávka cibuľu
  • 5 strúčik cesnaku
  • 2 vetvička tymianu
  • 2 vetvička rozmarínu
  • 1 l kvalitného červeného vína
  • 1 ks paradajkový pretlak
  • olej

Postup

Krok 1

Kosti dáme zapiecť do rúry – do zlato žlta. Na oleji opražíme do hneda pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a cesnak. Stále miešame, aby sa zelenina nepripálila. Pridáme paradajkový pretlak a za stáleho miešania krátko podusíme. Podlejeme vínom, vložíme opečené kosti. Ak nie sú kosti ponorené, dolejeme vodu. Privedieme do varu a oheň stlmíme na minimum. Počas varenia odoberáme penu a tuk z povrchu tekutiny. Varíme najmenej 6 hodín.

Krok 2

Tekutinu scedíme najprv cez sito, potom cez plátno. Postavíme na slabý oheň a zredukujeme na hustotu medu. Demi-glace dáme do malých nádob (0,5 až 1 dl), dobre uzatvoríme a odložíme do mrazničky. Demiglace nesolíme ani nekoreníme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 5020
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

5021

Podobné recepty:
  • Garnáty (krevety)

    Garnáty (krevety)

  • Nálev na pikantný cesnak

    Nálev na pikantný cesnak

  • Marináda na grilovanie

    Marináda na grilovanie

kuk