Demi-glace

2016-04-29
    • Počet porcií : 6
    • Čas prípravy : 20 min.
    • Čas varenia : 360 min.
    • Celkový čas : 380 min.

    Popis

    Demi-glace je silný teľací alebo hovädzí vývar, ktorý je základom pre dokonalé omáčky.

    Ingrediencie

    • 2 kg teľacích kostí (kĺbov)
    • 2 ks petržleny
    • 1 ks zeler
    • 4 ks mrkvy
    • 1 hlávka cibuľu
    • 5 strúčik cesnaku
    • 2 vetvička tymianu
    • 2 vetvička rozmarínu
    • 1 l kvalitného červeného vína
    • 1 ks paradajkový pretlak
    • olej

    Postup

    Krok 1

    Kosti dáme zapiecť do rúry – do zlato žlta. Na oleji opražíme do hneda pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a cesnak. Stále miešame, aby sa zelenina nepripálila. Pridáme paradajkový pretlak a za stáleho miešania krátko podusíme. Podlejeme vínom, vložíme opečené kosti. Ak nie sú kosti ponorené, dolejeme vodu. Privedieme do varu a oheň stlmíme na minimum. Počas varenia odoberáme penu a tuk z povrchu tekutiny. Varíme najmenej 6 hodín.

    Krok 2

    Tekutinu scedíme najprv cez sito, potom cez plátno. Postavíme na slabý oheň a zredukujeme na hustotu medu. Demi-glace dáme do malých nádob (0,5 až 1 dl), dobre uzatvoríme a odložíme do mrazničky. Demiglace nesolíme ani nekoreníme.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 5045
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    5046

    Podobné recepty:
    • Vývar hnedý

      Vývar hnedý

    kuk