Krevety zapečené so špenátom (India)
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Indická kuchyňa , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Vodné živočíchy
Ingrediencie
- Nasekané špenátové listy, krevety, citrónovú šťavu, soľ, kurkumu, chilli korenie, strúhaný syr.
Postup
Krok 1
Špenát sparíme vriacou vodou. Krevety uvaríme v slanej vode s citrónovou šťavou, kurkumou a chilli korením (asi 5 minút). Špenát scedíme a uložíme na pekáč vymastený maslom. Naň uložíme krevety, zalejeme bešamelom, posypeme strúhaným syrom a zapečieme. Bešamel: roztopíme kúsok masla, pridáme varešku hladkej múky a urobíme zásmažku. Zalejeme mliekom alebo smotanou a varíme, kým nezhustne. Ak je bešamel príliš hustý, rozmiešame ho mliekom. Ak je príliš riedky, v hrnčeku rozmiešame malé množstvo mlieka s múkou a pridáme do vriaceho bešamelu.