Krevety zapečené so špenátom (India)

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Nasekané špenátové listy, krevety, citrónovú šťavu, soľ, kurkumu, chilli korenie, strúhaný syr.

Postup

Krok 1

Špenát sparíme vriacou vodou. Krevety uvaríme v slanej vode s citrónovou šťavou, kurkumou a chilli korením (asi 5 minút). Špenát scedíme a uložíme na pekáč vymastený maslom. Naň uložíme krevety, zalejeme bešamelom, posypeme strúhaným syrom a zapečieme. Bešamel: roztopíme kúsok masla, pridáme varešku hladkej múky a urobíme zásmažku. Zalejeme mliekom alebo smotanou a varíme, kým nezhustne. Ak je bešamel príliš hustý, rozmiešame ho mliekom. Ak je príliš riedky, v hrnčeku rozmiešame malé množstvo mlieka s múkou a pridáme do vriaceho bešamelu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 873
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

874

Podobné recepty:
  • Losos s majonézou

    Losos s majonézou

  • Treska na spôsob Fu-Džou

    Treska na spôsob Fu-Džou

  • Filé s pomarančmi

    Filé s pomarančmi

kuk