Morský jazyk na španielsky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazeného morského jazyka, soľ, 1 lyžicu hladkej múky, olej, 500 g rajčiakov, 250 g cibule, 50 g konzervovaných feferónov, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Z rozmrazenej ryby sa stiahne koža, očistí, umyje, osuší a nakrája sa filé, 180 g na porciu. Osolí sa, obalí v múke a opečie na časti rozohriateho oleja z obidvoch strán dočervena a domäkka. Olúpané rajčiaky sa nakrájajú na rovnomerné kúsky (plátky, osminky, štvrtky), vložia na rozohriaty olej, osolia a krátko podusia. Očistená cibuľa nakrájaná na hrubšie plátky sa opečie na oleji a mierne osolí. Opečené filé z jazyka sa položí na podklad z podusených rajčiakov, obloží opečenými plátkami cibule a feferónkami. Ryba sa navrchu posype petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1023
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1024

Podobné recepty:
  • Boršč (Борщ)

    Boršč (Борщ)

  • Rybacie filé na rošte

    Rybacie filé na rošte

  • Krevety oyster slip

    Krevety oyster slip

kuk