Kačica s broskyňami
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Kačica
Ingrediencie
- 1 veľkú kačicu, maslo, 3 dl teľacieho (alebo iného) vývaru, 50 g hladkej múky, 1 dl marhuľovice, 0,5 dl koňaku, 8 broskýň, cibuľu, mrkvu, zelené vňate, mleté čierne korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Kačicu osolíme, okoreníme, vložíme do hlbšieho pekáča, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu, cibuľu, zväzok vňatí, maslo a opečieme. Teplotu zmiernime, prikryjeme a pečieme asi 45 minút. Upečenú kačicu a zeleninu vyberieme, šťavu zbavíme prebytočného tuku, prilejeme marhuľovicu, koňak a vývar zmiešaný s múkou a povaríme. Hotovú šťavu precedíme cez sito. Pokrájané mäso obložíme polovicami broskýň, polejeme šťavou a podávame s dusenou ryžou s hrozienkami a jablkovým kompótom.