Kačica s broskyňami

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 veľkú kačicu, maslo, 3 dl teľacieho (alebo iného) vývaru, 50 g hladkej múky, 1 dl marhuľovice, 0,5 dl koňaku, 8 broskýň, cibuľu, mrkvu, zelené vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Kačicu osolíme, okoreníme, vložíme do hlbšieho pekáča, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu, cibuľu, zväzok vňatí, maslo a opečieme. Teplotu zmiernime, prikryjeme a pečieme asi 45 minút. Upečenú kačicu a zeleninu vyberieme, šťavu zbavíme prebytočného tuku, prilejeme marhuľovicu, koňak a vývar zmiešaný s múkou a povaríme. Hotovú šťavu precedíme cez sito. Pokrájané mäso obložíme polovicami broskýň, polejeme šťavou a podávame s dusenou ryžou s hrozienkami a jablkovým kompótom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 843
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

844

Podobné recepty:
  • Karfiol na spôsob mozočku

    Karfiol na spôsob mozočku

  • Thajské krevety á la Saša

    Thajské krevety á la Saša

  • Pečeňové čiži-piži

    Pečeňové čiži-piži

kuk