Kura po taliansky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
Ingrediencie
- 1 kura, 2 stredne veľké cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu sladkej papriky, 3 lyžice kečupu, mleté čierne korenie, rozmarín, tymián, 4 lyžice oleja, 1 lyžicu hladkej múky.
Postup
Krok 1
Kura naporciujeme, osolíme a opečieme na oleji. Mäso odložíme a do tuku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, rozotretý cesnak a osmažíme. Pridáme opečené mäso, sladkú papriku, zalejeme vývarom alebo vodou a dusíme do mäkka. Šťavu vydusíme na tuk a zaprášime múkou, pridáme kečup, vývar, dochutíme korením, tymiánom, rozmarínom a krátko povaríme. Podávame so špagetami, strúhaným syrom a kečupom.