Perkelt z kurčaťa

2003-02-06

Ingrediencie

  • 1 kurča, 1 až 2 cibule olej, mletú červenú papriku, soľ, mleté čierne korenie, rajčinový pretlak alebo 2 až 3 rajčiny, 2 až 3 zelene papriky, Vegetu, malú štipľavú papriku.

Postup

Krok 1

Kurča pokrájame na 6 až 8 častí, osušíme utierkou. Cibuľu pokrájame na drobno a speníme na horúcom oleji. Pridáme mletú červenú papriku, pomiešame, pridáme trocha vody (asi pol dl) a asi 1 minútu povaríme. Pridáme porcie kurčaťa, soľ, Vegetu a podľa chuti aj štipľavú papriku. Premiešame a na malom ohni necháme prikryté variť. Občas premiešame a podľa potreby podlejeme vodou. Keď je mäso mäkké pridáme pokrájané (ošúpané) rajčiny, alebo pretlk, a pokrájanú papriku. Podľa potreby môžeme zahustiť múkou. Podávame s varenými zemiakmi alebo knedľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1340
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1341

Podobné recepty:
  • Šči z čerstvej kapusty

    Šči z čerstvej kapusty

  • Čínska slepačia polievka s rezancami

    Čínska slepačia polievka s rezancami

  • Ucha

    Ucha

kuk