Zaprávané a vyprážané držky

2002-07-26

Ingrediencie

  • 3 kg uvarených držiek, 10 šampiňónov, konzervu hrášku, sterilizovanú špargľu, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 150 g šunky, maslo, smotanu, soľ, mleté čierne korenie, majorán, vajce, múku, strúhanku, olej.

Postup

Krok 1

Oprané držky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Nakrájame ich na väčšie štvorce, z menších a nerovných kúskov a zbytkov nakrájame rezančeky. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak, držky pokrájané na rezančeky, pokrájané šampiňóny, špargľu a hrášok. Osolíme, okoreníme a posypeme majoránom. Dusíme a podľa potreby podlievame vodou. Zahustíme múkou a nakoniec pridáme smotanu a posekanou šunku. Väčšie kúsky držiek, ktoré sme nakrájali na štvorce, obalíme v múke, vajci a strúhanke a vypražíme v horúcom tuku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1402
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1403

Podobné recepty:
  • Cigánska hovädzia pečienka

    Cigánska hovädzia pečienka

  • Bosnianske mäsové guľky

    Bosnianske mäsové guľky

  • Husacia (kačacia) pečeň vyprážaná

    Husacia (kačacia) pečeň vyprážaná

kuk