Husacia pečeň so šalátom z húb a zelenej fazuľky
2002-07-22- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vnútornosti
Ingrediencie
- 200 g husacej pečene, 100 g divých húb, 100 g zelenej fazuľky, 2 cibule, 2 sterilizované artičoky, 1 fenikel, 8 party paradajok, vínny ocot, olivový olej, mleté čierne korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Do osolenej vriacej vody dáme variť na 2 až 3 minúty čerstvé fazuľky. Vyberieme ich a dáme hneď do ľadovej vody, len tak si zachovajú sviežu zelenú farbu. Jednu cibuľu nakrájame na drobno a prudko restujeme na olivovom oleji spolu s nakrájanými hubami, aby huby nepustili vodu, osolíme a okoreníme. Hotovú hubovú zmes dáme do misky, pridáme fazuľky, nakrájaný fenikel a druhú najemno nakrájanú menšiu cibuľu, ochutíme soľou, korením a vínnym octom. Artičoky rozštvrtíme a spolu s koktailovými paradajkami prudko opečieme. Husaciu pečeň nakrájame na porcie a opečieme na teflónovej panvičke, hotové vyberieme a osušíme. Pečeň podávame na šaláte, dekorujeme grilovanými artičokami a koktailovými paradajkami.