Plnená kačica

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kačicu (1,5 až 2 kg), 50 g masla, 1 pohár koňaku. Plnka: 100 g mletého teľacieho mäsa, 150 g bravčového mletého mäsa, 50 g klobásy, 25 g pistácií, 20 g parmezánu, 1 žemľu, 1 vajce, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice zeleninovej koreniacej zmesi.

Postup

Krok 1

Kačicu prerežeme pozdĺž chrbta a mäso opatrne oddelíme od kosti. Z kostí a zo zeleniny uvaríme polievku, ktorou budeme polievať kačicu. Plnka: K pomletému mäsu pridáme pokrájanú a namočenú žemľu, ošúpanú a pokrájanú klobásu, postrúhaný parmezán, pistácie, pokrájanú petržlenovú vňať, vajce, korenie a 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi. Všetko premiešame a ak je to potrebné, dosolíme. Kačicu posypeme zeleninovou koreniacou zmesou, korením a soľou. Naplníme plnkou a otvor zošijeme, alebo spojíme kovovými ihlami. Uložíme do nádoby na pečenie a na niekoľkých miestach poprepichujeme. Kačicu polejeme horúcim, roztopeným maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po 10 minútach kačicu polejeme koňakom. Pečieme asi 1,5 hodiny. počas pečenia kačicu otáčame a podlievame vývarom. Ako prílohu podávame lokše.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1193
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1194

Podobné recepty:
  • Filé z morčacích pŕs na spôsob Rossini

    Filé z morčacích pŕs na spôsob Rossini

  • Kuracie stehná na cesnaku II

    Kuracie stehná na cesnaku II

  • Kuracie kúsky Mediterane

    Kuracie kúsky Mediterane

kuk