Plnená kačica
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kačica
Ingrediencie
- 1 kačicu (1,5 až 2 kg), 50 g masla, 1 pohár koňaku. Plnka: 100 g mletého teľacieho mäsa, 150 g bravčového mletého mäsa, 50 g klobásy, 25 g pistácií, 20 g parmezánu, 1 žemľu, 1 vajce, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice zeleninovej koreniacej zmesi.
Postup
Krok 1
Kačicu prerežeme pozdĺž chrbta a mäso opatrne oddelíme od kosti. Z kostí a zo zeleniny uvaríme polievku, ktorou budeme polievať kačicu. Plnka: K pomletému mäsu pridáme pokrájanú a namočenú žemľu, ošúpanú a pokrájanú klobásu, postrúhaný parmezán, pistácie, pokrájanú petržlenovú vňať, vajce, korenie a 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi. Všetko premiešame a ak je to potrebné, dosolíme. Kačicu posypeme zeleninovou koreniacou zmesou, korením a soľou. Naplníme plnkou a otvor zošijeme, alebo spojíme kovovými ihlami. Uložíme do nádoby na pečenie a na niekoľkých miestach poprepichujeme. Kačicu polejeme horúcim, roztopeným maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po 10 minútach kačicu polejeme koňakom. Pečieme asi 1,5 hodiny. počas pečenia kačicu otáčame a podlievame vývarom. Ako prílohu podávame lokše.