Muflóní chrbát na cesnaku
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Muflón, medveď
Ingrediencie
- 1 kg muflónieho chrbta, 150 g slaniny, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku soli, celé čierne korenie, borievky, 2 cibule.
Postup
Krok 1
Z muflónieho chrbta sa odsekne chrbtová kosť a čiastočne aj rebrové kosti, potom sa očistí, odblaní, umyje a osuší. Pripravený chrbát sa prešpikuje polovičným množstvom slaniny nakrájanej na prúžky, prekrojenými strúčikmi cesnaku, osolí, okorení nahrubo rozdrveným čiernym korením a borievkami a nechá v chlade odležať. Do pekáča sa vloží zvyšok slaniny, nakrájaný na kocky, nadrobno nakrájaná cibuľa, uloží sa mäso, podleje vodou a vloží do rúry piecť domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou, podľa potreby sa dolieva vodou. Pri podávaní sa nakrájajú porcie, položia na tanier a podlievajú vlastnou šťavou s vložkou slaniny a cibule. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky (aj pečené v šupke), rozličné druhy zeleninových šalátov.