Muflóní chrbát na cesnaku

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg muflónieho chrbta, 150 g slaniny, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku soli, celé čierne korenie, borievky, 2 cibule.

Postup

Krok 1

Z muflónieho chrbta sa odsekne chrbtová kosť a čiastočne aj rebrové kosti, potom sa očistí, odblaní, umyje a osuší. Pripravený chrbát sa prešpikuje polovičným množstvom slaniny nakrájanej na prúžky, prekrojenými strúčikmi cesnaku, osolí, okorení nahrubo rozdrveným čiernym korením a borievkami a nechá v chlade odležať. Do pekáča sa vloží zvyšok slaniny, nakrájaný na kocky, nadrobno nakrájaná cibuľa, uloží sa mäso, podleje vodou a vloží do rúry piecť domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou, podľa potreby sa dolieva vodou. Pri podávaní sa nakrájajú porcie, položia na tanier a podlievajú vlastnou šťavou s vložkou slaniny a cibule. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky (aj pečené v šupke), rozličné druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1864
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1865

Podobné recepty:
  • Pečená sluka

    Pečená sluka

  • Králik pečený na masle

    Králik pečený na masle

  • Králik pečený na poľovnícky spôsob

    Králik pečený na poľovnícky spôsob

kuk